diumenge, 30 de setembre del 2007

Correllengua 2007 - Gandia

Correllengua 2007. Un any més, una lluita més. El pròxim dia 5 d'octubre ens ajuntarem tots els defensors de la terra a Gandia per demostrar als fantasmes de la política espanyolista valenciana que encara hi som, que encara existim i resistim. Que continuarem cridant amb tot l'orgull amb la nostra llengua, que no som espanyols ni ho serem, per més que ells ens vulguen llavar el cervell amb Fòrmules 1 per València, amb Copes Amèrica, amb camps de golf, macrourbanitzacions, destrucció ambiental, greus impactes visuals, etc.
En resum: Expoliacions de vides i sentiments.
I per això i molt més, seguirem organitzant-nos i defensant la nostra llengua, la nostra terra, el nostre País, LA NOSTRA PÀTRIA.

VISCA LA TERRA!

divendres, 21 de setembre del 2007

Roura: 'Si s’ha d'incomplir una llei espanyola per demostrar que és injusta, es fa'

L'autor de la crema de les fotos dels reis espanyols diu a VilaWeb que no es penedeix del que va fer, perquè té dret a protestar contra la monarquia

Jaume Roura, l’autor de la crema d’imatges dels Borbons, ha explicat a VilaWeb que amb l’acció volia mostrar el rebuig a la monarquia i al règim espanyol que oprimeixen el poble català. Roura diu que, de moment, està tranquil, perquè li donen suport els militants de l’esquerra independentista, i també gent de molts altres àmbits. Tot i que el jutge li ha decretat la llibertat sense fiança i amb càrrecs, la fiscalia encara li manté la imputació per injúries a la corona espanyola. A més, ara la fiscalia té deu dies per sol·licitar una vista oral del cas.

Jaume Roura creu que la crema de les fotos dels monarques espanyols està emparada tant per la llibertat d’expressió com pel dret a la participació política. En aquest sentit, ha dit que a l’Estat espanyol el dret a la participació política no està garantit, perquè fins i tot el jutge li ha dit com podia protestar. En concret, el jutge li ha dit que podia rebutjar en públic la monarquia, però no pas cremant-ne fotos.

L’altre jove que va cremar la foto

Quan el jutge ha demanat a Roura qui era la persona que l’acompanyava en la crema de la foto dels Borbons, el jove ha exercit el dret de no declarar. Així les coses, com que el jutge ha tancat el procediment, ara la fiscalia no pot imputar l’altre jove.

Multa per manifestació no autoritzada

D’altra banda, la policia espanyola ha multat tres persones de la trentena que s’ha concentrat a la plaça Colón de Madrid, per donar suport a Jaume Roura. El motiu de la multa ha estat per manifestació il·legal.

Roura és militant de l’organització socialista i independentista Endavant. La formació política considera que la crema de la imatge dels Borbons és legítima, perquè és l’expressió del poble en contra d’un rei hereu directe del règim franquista. Així mateix, Endavant creu que l’Audiència Nacional és hereva del tribunal d’excepció franquista TOP.

La identificació

Al jove el van identificar els mossos d’esquadra amb les imatges de vídeo de la concentració de la setmana passada en contra de la monarquia espanyola. Els manifestants protestaven a la plaça del Vi de Girona contra la presència de Juan Carlos I a la inauguració del Parc Científic de la UdG. Suposadament, Jaume Roure sortia entre els concentrats i després se'l veia amb la cara coberta quan encenia les fotografies dels Borbons.

Arran de la decisió de la fiscalia d'obrir diligències, ha nascut la campanya Campanya ‘No al rei’.

Un altre judici pel cas ‘El Jueves’

D’altra banda, els autors de la vinyeta a ‘El Jueves’ que parodiava la monarquia se’ls jutjarà un altre cop per injúries a la corona espanyola el 13 de novembre, a l’Audiència Nacional. El dibuixant Guillermo Torres i el guionista Manel Fontdevila els poden condemnar a pagar una multa econòmica, però ara ja no a presó.

dijous, 20 de setembre del 2007

Premi Bloc Solidari

Avui he rebut el gran honor per part de la Txell [Kneita] del Premi Bloc Solidari. L'he rebut jo com tants altres que el tenien ben merescut. A ella li'l va atorgar el bloc Sàhara Resiste, i així la Txell ens l'ha atorgat a nosaltres:Aquest premi, a part de ser un honor, com ja he dit, és una injecció d'ànims a seguir endavant amb la causa, una causa que ens afecta a tots, o almenys ens hauria d'afectar a tots.
Sols em queda agrair-li profundament a la Txell per tindre'm i tindre'ns presents a tots i continuar cridant ben fort VISCA EL SÀHARA LLIURE!

dissabte, 15 de setembre del 2007

Terroristes contra el terrorisme

El proper dissabte 15 de Setembre el partit neonazi Alianza Nacional es concentrarà 'contra el terrorisme' a Xàtiva. Aquest grupuscle ultra ha estat intimament lligat al terrorisme des que els seus dos màxims líders foren empresonats per intentar perpetrar un atemptat contra ciutadans bascs. També ha estat un dels màxims protagonistes de la violència feixista a València.

El partit neonazi Alianza Nacional (AN) ha convocat una concentració 'contra el terrorisme' i 'per la justícia i l'ordre' el proper dissabte 15 de Setembre a les 18h. front l'estació de Xàtiva (La Costera). El passat mes de Maig tots els partits polítics valencians, excepte el Partit Popular, a més de sindicats i associacions culturals van demanar en roda de premsa la il·legalització del partit neonazi. És en aquest grupuscle on milita l'assassí del jove Guillem Agulló Pedro Cuevas. Un dels darrers actes públics d'AN ha estat una concentració davant l'ambaixada d'Austria a Madrid per reivindicar l'alliberament de Gerd Honsik, lamentable escriptor negacionista, l'impunitat del qual s'eliminava feliçment aquest mes de Setembre. Els militans i simpatitzants d'AN han agredit en nombroses ocasions a ciutadans de La Costera, tal com va passar durant la cel·lebració de la diada del 25 d'Abril d'enguany (la Policia Local va detindre un neonazi).

A més a més, els dos màxims dirigents d'AN, Pedro Pablo Peña Muñoz i Iñigo Pérez de Herrasti Urquijo, es troben actualment a la presó acusats de tinença d'armes i material inflamable per fabricar explosius, amb els que pretenien, presumiblement, atemptar contra familiars de presos d'ETA, tal i com va informar Europa Press el 4 d'abril de 2006. El partit també està relacionat amb la trama de l'Operació Panzer, operatiu de la Guàrdia Civil que va desarticular el Setembre del passat 2005 un grup paramilitar neonazi, el Frente AntiSistema. Un dels personatges claus d'aquest grupuscle, que segons la Llei de Partits actua en la il·legalitat més absoluta (líders empresonats per terrorisme, negacionisme de l'Holocaust, apologia del nazisme, de la discriminació i de la violència) és Antonio Vicedo Valdés, líder del grupuscle a Canals (La Costera). Vicedo, antic membre del Círculo de Estudios Indoeuropeos (desarticulat pels Mossos d'Esquadra al 2004 i il·legalitzat) fou detingut l'any 2001 per la Policia Local d'Alcoi mentre enganxava propaganda nazi. Un altre dels personatges claus és l'empresari resident a Xiva, Juan Manuel Soria, líder del grupuscle a València.

El principal centre operatiu del grupuscle neonazi està situat al número 69 de l'Avinguda Tres Creus de València, on AN desenvolupa les seues activitats nazis (malgrat que aquesta seu fou objecte d'un escorcoll policial durant l'Operació Panzer, actualment continua oberta). Aquest local està obert al públic els divendres i dissabtes a partir de les 19h30, tal com indica la seua propaganda. El seu telèfon de contacte és el 605523373. El seu darrer acte a Canals es va saldar amb un avís de bomba.

Els principals militants d'AN a La Costera són:

-Antonio Vicedo (veure foto): treballa en el sector industrial. Ex membre del CEI, detingut a Alcoi l'any 2001.

-Martín Vargas: delegat d'AN a Xàtiva. Gestor comercial.

-Jesús Calabuig: conegut skinhead de Canals, treballa al sector agroalimentari. És delegat comarcal del Front de Joventut d'AN.

-Andrés Sierra: transportista jubilat de Canals.

FOTO: Antonio Vicedo Valdés, dirigent del grupuscle neonazi AN a La Costera.

http://www.antifeixistes.org

dimecres, 12 de setembre del 2007

Suspensió i multa de 300.000

La secretaria de Comunicació de la Generalitat Valenciana ha decidit finalment ordenar la suspensió de les emissions de Televisió de Catalunya al País Valencià i imposar una multa de 300.000 euros a Acció Cultural, l'entitat que les ha promogudes des de fa més de vint anys. Segons estipula la resolució, les dues mesures s'han de fer efectives "de manera immediata". Els responsables d'Acció Cultural han anunciat que recorreran aquesta decisió al Tribunal Superior de Justícia, però aquesta iniciativa no impedirà de moment que TV3 deixi de veure's al sud del riu de la Sénia ni evitarà el pagament de la sanció.

No cal dir que la decisió és gravíssima. D'un costat, en un moment en què a través de les vies que permeten les noves tecnologies els valencians poden veure canals de televisió en tots les llengües del món, el seu govern els aïlla dels pocs que s'expressen en el seu idioma. De l'altre, Acció Cultural, tot i el seu activisme constant i els seus milers de socis, no deixa de ser una entitat modesta. Els responsables de la Generalitat Valenciana saben que una multa de 300.000 euros li pot fer un gran mal. Allò que no han aconseguit ni amb amenaces ni amb la retirada de tota mena de subvencions i ajudes -que sí que reben organitzacions lligades a l'extrema dreta i a l'espanyolisme més combatiu- podria ser efectiu ara a través d'una sanció administrativa desmesurada es miri com es miri. La decisió de la secretaria de Comunicació sembla més un escarment que no pas una acció administrativa justificada.

Els governs de Catalunya i el País Valencià i el ministeri d'Indústria fa mesos que negocien per fer possible tècnicament la reciprocitat digital entre Televisió Valenciana i Televisió de Catalunya. El conseller valencià de Cultura, Vicent Rambla, s'ha compromès a trobar una solució que eviti el conflicte, però mentrestant, segons ell mateix reconeix, "les negociacions no poden afectar l'expedient administratiu". Aquest és el problema. Les negociacions en qualsevol altre lloc del món sí que l'afectarien. I aquí sembla que ho fan en la direcció oposada. Per accelerar-lo. Les intencions reals del govern valencià encara són una incògnita. El final d'aquesta història pot ser un escàndol i un despropòsit. Un enorme abús de poder.

www.avui.cat

dimarts, 11 de setembre del 2007

És el que toca

Avui volia parlar del que toca. Ahir el President de Catalunya feu un discurs. Els qui ho vàreu veure, potser el notàreu molt llibertari. Jo, almenys, sí. Perquè és el que toca. Parlava de Catalunya com a País, sobre la independència utilitzant la paraula llibertat per què no quedés tant clar que en aquest discurs propuganva la separació de Catalunya de l'Estat espanyol. Però és el que toca. Quan a la gent els convé, parlen d'una manera o d'una altra, però sols quan toca. Ara toca dir independència, doncs diguem independència. Després tocarà parlar sobre la unitat d'Espanya, doncs parlerem d'això. Ara toca dir No a la Guerra, diguem no a la guerra, però quan la tele ja no diga res de la guerra, nosaltres tampoc. I la guerra continua allí, continuen havent morts. Però és el que toca. Enguany és l'Any Internacional d'Ajuda al Poble Sahrauí, doncs direm que el poble sahrauí necessita ajuda, però el 2008, els refugiats no tindran fam, els refugiats no tindran set, els refugiats no tindran calor, els refugiats estaran vora la mar. Ja que és el que toca. La gent té tendència a oblidar el que no li agrada. Qui parla d'Iraq? Qui parla del Tibet i l'ocupació xinesa? Qui parla d'Afganistan? Qui parla dels suburbis de Río de Janeiro o Sao Paulo? Qui parla de la marginació dels gitanos? De l'aporofòbia? De la xenofòbia? De Guantanamo? De Nicaragua? De Palestina? De...
Jo us ho diré: Quatre persones que són ben poc escoltades, per no dir gens. Que intenten cridar i els tapen la boca. Que els fan callar a base de manipulacions.
La televisió com a principal causant d'aquesetes manipulacions, ja que ens diu quan hem de parlar i sobre què. Que han matat 7.ooo persones en un atemptat a l'Iraq? Però és que segurament, demà aquesta gent morta ressucita, o quelcom, ni tampoc els familiars no ploren. Perquè la tele no ho diu, no vol dir que no passe. I aquesta entrada la pose per un article que he vist al Canal Solidari, que durant la diada de Catalunya, han mort una barbaritat d'infants, però com que ningú no ho diu, aquests xiquets no moren. Estan esperant a què els recordem per poder morir-se. Però és el que toca.
I així, amb aquesta entrada, intente animar a totes aquelles persones que criden i volen propugnar la incomformitat no sols quan toca, sinó sempre. Sempre que siga possible dir i repetir fins ser escoltats que no estem d'acord i que canvien, perquè nosaltres no canviarem.

divendres, 7 de setembre del 2007

Adéu!

Avui, de vesprada, se n'han anat els xiquets cap al Sàhara. M'ha dit ma mare que Eva, la mare de Raquel, una alumna de l'escola, ha anat a l'escola aquest matí mig plorosa perquè la xiqueta, Galia, ja estava apunt d'anar-se'n. L'any passat ja la tenien, i no sé si en fa més. Tanmateix, tots sabeu que se'n van tant feliços com han estat a les cases del País. Des d'ací, ànims a tots i salut, molta salut.

dijous, 6 de setembre del 2007

Alegria!

Tot aprovat! Açò sí que és felicitat... Quan ens han donat les notes ens hem abraçat tots molt contents. La gran majoria ha passat de curs, uns amb assignatures suspeses, altres no, i algun de per ahí que repeteix. Però els meus amics i amigues sí que passen i aquest curs anirem junts a classe. Així que ja s'han acabat els nervis, el no dormir, el passar-se hores i hores cara als llibres... Però torna a començar el dia 17... Així que ara em toca aprofitar el temps perdut. Salut!

dimecres, 5 de setembre del 2007

La Coordinadora Antifeixista denuncia una nova agressió a Dénia

La secció de la Marina Alta de la Coordinadora Antifeixista Intercomarcal ha denunciat un nou episodi violent protagonitzat per individus d'extrema dreta que apallissaren un grup de joves la nit del passat dissabte a Dénia. Un dels agredits va rebre nombroses patades al cap i va haver d'acudir a urgències. Els ultres es donaren a la fuga intentrant atropellar amb el cotxe alguns dels agredits. Aquesta agressió se suma a les denunciades ja durant aquest estiu a Xàtiva, València i Gandia. Els agressors estan ja identificats.

Segons un comunicat de la secció de la Marina Alta de la Coordinadora Antifeixista Intercomarcal (CAI), el passat dissabte a Dénia diversos joves van resultar ferits per l'agressió perpetrada per una dotzena d'individus d'extrema dreta en una zona de copes de la ciutat.

Aquesta agressió se suma a la llista dels diversos episodis de violència feixista ocorreguts durant l'estiu al País Valencià, més concretament a les localitats de Gandia, Xàtiva i València.

El passat mes de maig, la Coordinadora junt a altres entitats cíviques i polítiques, va denunciar la impunitat de la que gaudien els grupuscles d'extrema dreta al País Valencià, tot i saber-ne qui són i el perill que representen per la convivència i la llibertat de les persones. Des d'aleshores, organitzacions com Alianza Nacional, Combat España o España 2000 continuen mantenint una actitut xulesca davant les pressions de l'esquerra perque s'actue contra aquests grupuscles violents, el seu finançament públic i la seua impunitat als carrers.

A continuació reproduim el comunicat de la Coordinadora:

La passada matinada del 24 al 25 d' agost vora les cinc de la matinada, una dotzena d' individus amb simbologia feixista que es trobava a la porta del pub Inn de Les Fonts, a la localitat de Dénia, començaren a provocar cinc joves antifeixistes de la comarca que es trobaven al mateix lloc, buscant l' enfrontament fent referencia a la seua estètica i ideologia. Amb insults com 'sois la escoria de España' o 'Sharps de mierda', i entonant cançons nazis, els agressors envoltaren els joves, que no respongueren a les provocacions i tractaren d'evitar qualsevol enfrontament, però un dels provocadors propinà un cop de puny al clatell a un dels antifeixistes, mentre la resta atacava els altres joves en minoria. Entre quatre persones propinaren nombroses patades a la cara d'un dels joves mentre aquest romania estés al terra i totalment indefens creant-li nombroses ferides al cap i al rostre que han requerit assistència mèdica. Altres dos dels antifeixistes foren també colpejats amb brutalitat per quatre individus més al mateix lloc dels fets aprofitant els nazis la seua superioritat numèrica. Fins i tot dos dels joves agredits van ser perseguits amb un cotxe que va intentar atropellar-los i alcançar-los llençant ampolles de vidre des de l'interior del vehicle.

Davant la gravetat dels fets la secció de la Marina Alta de la CAI condemna enèrgicament aquestes agressions cobards i injustificades que en algun dels casos suposaren ferides de gravetat i que requeriren tractament mèdic, això com aclarir que l'únic mòbil de les agressions fou polític i si més no la intolerància davant l'estètica d'algun dels agredits.

Volem advertir també què, tot i portar simbologia feixista aquests grups que solen actuar en zones de festa de Dénia i prevalent-se de la seua superioritat numèrica, no eren d'estètica skin, sino que són d'una estètica socialment més acceptada i menys cridanera, que fa que aquests grups passen més desapercebuts mentre defensen els mateixos valors racistes i feixistes com qualsevol altre neonazi i actuen exactament igual, amb la mateixa prepotència i utilitzant la violència gratuïta.

Durant aquest estiu, les agressions feixistes s'han incrementat als pobles i ciutats del País Valencià, on els habituals agressors locals han aprofitat la visita d'altres ultres d'arreu de l'Estat. Dénia, Xàtiva, Gandia i València han estat escenari de les darreres agressions, sense que en cap dels cassos s'haja detingut cap dels culpables tot i saber la policia ben bé a cada ciutat qui forma aquests grupuscles violents i per qui estan finançats.

Els joves antifeixistes de La Marina continuarem amb el nostre treball de denúncia social i política amb l' objectiu d'esborrar el feixisme i el racisme dels nostres pobles i comarques i denunciar els qui el financen i toleren.

-SI ENS TOQUEN A UN ENS TOQUEN A TOTS!!
-CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA !!
-DESTRUÏM EL FEIXISME!!

http://lavanc.com

dimarts, 4 de setembre del 2007

Ja ha passat tot

Ja està, ja he acabat els exàmens! Els 3 m'han eixit de luxe, i estic quasi segura que aprovaré les tres assignatures. Tanmateix, el dijous donen les notes. Creuem els dits.

dilluns, 3 de setembre del 2007

El primer dia

Bé, ja som a 3 de setembre i la gran majoria de gent comença avui a treballar. Jo, encara que no em toque estudiar (que també és treballar per al futur), també he començat. Avui tenia l'examen de recuperació d'anglès. Estic contenta perquè crec que m'ha eixit bé, però no ho podré dir amb total seguretat fins que no em donen les notes. Demà tinc dos exàmens més, de filosofia i castellà. He estudiat moltíssim, encara que certes persones diuen que he d'estudiar més i més. Si estudie més m'explotarà el cap. Sé que m'ho meresc, ja que tot el que he fet a l'estiu ho haguera hagut de fer durant el curs, però és que 1r de batxillerat és molt difícil i és un canvi molt gran respecte a l'ESO. Les notes més altes que tinc de les aprovades són les de valencià, amb un 8 en llengua i literatura i amb un 9 en llengua i imatge. És l'assignatura que més m'agrada, i aquestes notes em serviran de gran ajuda quan vaja a la Universitat per a fer filologia catalana. Espere i m'esforçaré per què aquest curs que comença, 2n de batx, traga millors notes i no en suspenga cap. Ara, a estudiar.