divendres, 12 de novembre del 2010

Exigeix!

Omplint aquest formulari (el que hi ha a la dreta del bloc) enviaràs un correu a les/els representants del teu estat al Parlament Europeu (et recomanem fer-ho en castellà per a una major efectivitat). Si us plau, fes-ho amb molt respecte i claredat. L'objectiu d'aquesta eina és que l'europarlamentària o l'europarlamentari en qüestió, rebi un missatge únic i escrit amb les teves pròpies paraules, sense utilitzar el mètode "còpia i enganxa".

El dia deu d'octubre va començar una gran protesta pacífica, en la qual més de 20.000 sahrauís reivindicaven el seu dret al treball, a la no discriminació i a l'usdefruit dels seus recursos naturals, establint un campament de 7000 haimas a 15 quilòmetres de la ciutat de l'Aaiún. 30 dies després el govern del Marroc va ordenar al seu exèrcit l'assalt i la destrucció del campament sahrauí de Agdaym Iziken. Hi ha hagut 28 persones mortes, 723 ferides i 159 desaparegudes, sense comptar els qui es troben en les casernes militars o la presó, ni als hospitals.

Al mateix temps, les forces d'ocupació han instigat i armat a colones de la ciutat de l'Aaiún que, al costat de policies de paisà, assalten domicilis, negocis i cremen vehicles de propietat sahrauí. L'exèrcit marroquí ha declarat l'Estat de setge als Territoris Ocupats del Sàhara Occidental.

No existeix l'opció del silenci com no existeix la possibilitat d'aturar les justes demandes del poble sahrauí. El que sí existeix és la possibilitat de protegir a els qui estan patint la repressió. Per això hem creat aquesta eina, per transmetre per tots els canals possibles la demanda universal de justícia, dignitat i respecte per la vida d'els qui avui són perseguides per militars professionals i quadrilles paramilitars a través dels carrers de l'Aaiún. Entre totes les que fem servir aquesta eina podem col·laborar per exigir al Europarlament que es pronunciï.

Propostes a tenir en compte en la redacció del teu missatge:

* Explica'ls breument amb les teves pròpies paraules el que està succeint, explica'ls com et sents i que haurien de fer en el teu nom.
* Demana'ls que li exigeixin al govern marroquí el cessament de la violència que està exercint contra la població sahrauí als Territoris Ocupats del Sàhara Occidental.
* Explica'ls amb les teves pròpies paraules que l'ONU deu prendre cartes en l'assumpte fent complir l'article 2 de la Declaració Universal dels Drets Humans, així com les resolucions adoptades per als Territoris No Autònoms.
* Explica'ls que han de demanar a l'ONU que el Consell de Seguretat atorgui a la MINURSO la capacitat de supervisar els Drets Humans, informant directament al Consell de Seguretat.
* Recorda'ls que l'ONU té l'obligació de protegir a la població d'un Territori No Autònom, mentre romanen a l'espera de la celebració del Referèndum d'Autodeterminació, de conformitat amb les Resolucions de l'Assemblea General, del Consell de Seguretat i de la Unió Africana.
* Reclama al Govern de Zapatero que aturi immediatament la venda d'armes al govern alauita, amb les quals l'exèrcit d'ocupació assassina, tortura i reprimeix al poble sahrauí.
* Demana'ls que alcin la veu per permetre l'entrada de civils que puguin fer la labor d'observació internacional, igual que lliure accés a la premsa.
* Exigeix-los que es pronunciïn davant el Parlament Europeu, demandant la intervenció d'aquest i de la resta de la comunitat internacional.
* Demana'ls que exigeixin l'alliberament immediat de les sahrauís detingudes il·legalment, hi ha centenars de persones desaparegudes-detingudes.

http://sahararights.net/