
En resum: Expoliacions de vides i sentiments.
I per això i molt més, seguirem organitzant-nos i defensant la nostra llengua, la nostra terra, el nostre País, LA NOSTRA PÀTRIA.
VISCA LA TERRA!
l'escala a la llibertat; el desig d'independència. la lluita de tots els pobles, de totes les terres, per a aconseguir el que desitgen: la llibertat.
Jaume Roura, l’autor de la crema d’imatges dels Borbons, ha explicat a VilaWeb que amb l’acció volia mostrar el rebuig a la monarquia i al règim espanyol que oprimeixen el poble català. Roura diu que, de moment, està tranquil, perquè li donen suport els militants de l’esquerra independentista, i també gent de molts altres àmbits. Tot i que el jutge li ha decretat la llibertat sense fiança i amb càrrecs, la fiscalia encara li manté la imputació per injúries a la corona espanyola. A més, ara la fiscalia té deu dies per sol·licitar una vista oral del cas.
Jaume Roura creu que la crema de les fotos dels monarques espanyols està emparada tant per la llibertat d’expressió com pel dret a la participació política. En aquest sentit, ha dit que a l’Estat espanyol el dret a la participació política no està garantit, perquè fins i tot el jutge li ha dit com podia protestar. En concret, el jutge li ha dit que podia rebutjar en públic la monarquia, però no pas cremant-ne fotos.
L’altre jove que va cremar la foto
Quan el jutge ha demanat a Roura qui era la persona que l’acompanyava en la crema de la foto dels Borbons, el jove ha exercit el dret de no declarar. Així les coses, com que el jutge ha tancat el procediment, ara la fiscalia no pot imputar l’altre jove.
Multa per manifestació no autoritzada
D’altra banda, la policia espanyola ha multat tres persones de la trentena que s’ha concentrat a la plaça Colón de Madrid, per donar suport a Jaume Roura. El motiu de la multa ha estat per manifestació il·legal.
Roura és militant de l’organització socialista i independentista Endavant. La formació política considera que la crema de la imatge dels Borbons és legítima, perquè és l’expressió del poble en contra d’un rei hereu directe del règim franquista. Així mateix, Endavant creu que l’Audiència Nacional és hereva del tribunal d’excepció franquista TOP.
La identificació
Al jove el van identificar els mossos d’esquadra amb les imatges de vídeo de la concentració de la setmana passada en contra de la monarquia espanyola. Els manifestants protestaven a la plaça del Vi de Girona contra la presència de Juan Carlos I a la inauguració del Parc Científic de la UdG. Suposadament, Jaume Roure sortia entre els concentrats i després se'l veia amb la cara coberta quan encenia les fotografies dels Borbons.
Arran de la decisió de la fiscalia d'obrir diligències, ha nascut la campanya Campanya ‘No al rei’.
Un altre judici pel cas ‘El Jueves’
D’altra banda, els autors de la vinyeta a ‘El Jueves’ que parodiava la monarquia se’ls jutjarà un altre cop per injúries a la corona espanyola el 13 de novembre, a l’Audiència Nacional. El dibuixant Guillermo Torres i el guionista Manel Fontdevila els poden condemnar a pagar una multa econòmica, però ara ja no a presó.
La secretaria de Comunicació de la Generalitat Valenciana ha decidit finalment ordenar la suspensió de les emissions de Televisió de Catalunya al País Valencià i imposar una multa de 300.000 euros a Acció Cultural, l'entitat que les ha promogudes des de fa més de vint anys. Segons estipula la resolució, les dues mesures s'han de fer efectives "de manera immediata". Els responsables d'Acció Cultural han anunciat que recorreran aquesta decisió al Tribunal Superior de Justícia, però aquesta iniciativa no impedirà de moment que TV3 deixi de veure's al sud del riu de la Sénia ni evitarà el pagament de la sanció.
No cal dir que la decisió és gravíssima. D'un costat, en un moment en què a través de les vies que permeten les noves tecnologies els valencians poden veure canals de televisió en tots les llengües del món, el seu govern els aïlla dels pocs que s'expressen en el seu idioma. De l'altre, Acció Cultural, tot i el seu activisme constant i els seus milers de socis, no deixa de ser una entitat modesta. Els responsables de la Generalitat Valenciana saben que una multa de 300.000 euros li pot fer un gran mal. Allò que no han aconseguit ni amb amenaces ni amb la retirada de tota mena de subvencions i ajudes -que sí que reben organitzacions lligades a l'extrema dreta i a l'espanyolisme més combatiu- podria ser efectiu ara a través d'una sanció administrativa desmesurada es miri com es miri. La decisió de la secretaria de Comunicació sembla més un escarment que no pas una acció administrativa justificada.
Els governs de Catalunya i el País Valencià i el ministeri d'Indústria fa mesos que negocien per fer possible tècnicament la reciprocitat digital entre Televisió Valenciana i Televisió de Catalunya. El conseller valencià de Cultura, Vicent Rambla, s'ha compromès a trobar una solució que eviti el conflicte, però mentrestant, segons ell mateix reconeix, "les negociacions no poden afectar l'expedient administratiu". Aquest és el problema. Les negociacions en qualsevol altre lloc del món sí que l'afectarien. I aquí sembla que ho fan en la direcció oposada. Per accelerar-lo. Les intencions reals del govern valencià encara són una incògnita. El final d'aquesta història pot ser un escàndol i un despropòsit. Un enorme abús de poder.
La secció de la Marina Alta de la Coordinadora Antifeixista Intercomarcal ha denunciat un nou episodi violent protagonitzat per individus d'extrema dreta que apallissaren un grup de joves la nit del passat dissabte a Dénia. Un dels agredits va rebre nombroses patades al cap i va haver d'acudir a urgències. Els ultres es donaren a la fuga intentrant atropellar amb el cotxe alguns dels agredits. Aquesta agressió se suma a les denunciades ja durant aquest estiu a Xàtiva, València i Gandia. Els agressors estan ja identificats.