dissabte, 15 de setembre del 2007

Terroristes contra el terrorisme

El proper dissabte 15 de Setembre el partit neonazi Alianza Nacional es concentrarà 'contra el terrorisme' a Xàtiva. Aquest grupuscle ultra ha estat intimament lligat al terrorisme des que els seus dos màxims líders foren empresonats per intentar perpetrar un atemptat contra ciutadans bascs. També ha estat un dels màxims protagonistes de la violència feixista a València.

El partit neonazi Alianza Nacional (AN) ha convocat una concentració 'contra el terrorisme' i 'per la justícia i l'ordre' el proper dissabte 15 de Setembre a les 18h. front l'estació de Xàtiva (La Costera). El passat mes de Maig tots els partits polítics valencians, excepte el Partit Popular, a més de sindicats i associacions culturals van demanar en roda de premsa la il·legalització del partit neonazi. És en aquest grupuscle on milita l'assassí del jove Guillem Agulló Pedro Cuevas. Un dels darrers actes públics d'AN ha estat una concentració davant l'ambaixada d'Austria a Madrid per reivindicar l'alliberament de Gerd Honsik, lamentable escriptor negacionista, l'impunitat del qual s'eliminava feliçment aquest mes de Setembre. Els militans i simpatitzants d'AN han agredit en nombroses ocasions a ciutadans de La Costera, tal com va passar durant la cel·lebració de la diada del 25 d'Abril d'enguany (la Policia Local va detindre un neonazi).

A més a més, els dos màxims dirigents d'AN, Pedro Pablo Peña Muñoz i Iñigo Pérez de Herrasti Urquijo, es troben actualment a la presó acusats de tinença d'armes i material inflamable per fabricar explosius, amb els que pretenien, presumiblement, atemptar contra familiars de presos d'ETA, tal i com va informar Europa Press el 4 d'abril de 2006. El partit també està relacionat amb la trama de l'Operació Panzer, operatiu de la Guàrdia Civil que va desarticular el Setembre del passat 2005 un grup paramilitar neonazi, el Frente AntiSistema. Un dels personatges claus d'aquest grupuscle, que segons la Llei de Partits actua en la il·legalitat més absoluta (líders empresonats per terrorisme, negacionisme de l'Holocaust, apologia del nazisme, de la discriminació i de la violència) és Antonio Vicedo Valdés, líder del grupuscle a Canals (La Costera). Vicedo, antic membre del Círculo de Estudios Indoeuropeos (desarticulat pels Mossos d'Esquadra al 2004 i il·legalitzat) fou detingut l'any 2001 per la Policia Local d'Alcoi mentre enganxava propaganda nazi. Un altre dels personatges claus és l'empresari resident a Xiva, Juan Manuel Soria, líder del grupuscle a València.

El principal centre operatiu del grupuscle neonazi està situat al número 69 de l'Avinguda Tres Creus de València, on AN desenvolupa les seues activitats nazis (malgrat que aquesta seu fou objecte d'un escorcoll policial durant l'Operació Panzer, actualment continua oberta). Aquest local està obert al públic els divendres i dissabtes a partir de les 19h30, tal com indica la seua propaganda. El seu telèfon de contacte és el 605523373. El seu darrer acte a Canals es va saldar amb un avís de bomba.

Els principals militants d'AN a La Costera són:

-Antonio Vicedo (veure foto): treballa en el sector industrial. Ex membre del CEI, detingut a Alcoi l'any 2001.

-Martín Vargas: delegat d'AN a Xàtiva. Gestor comercial.

-Jesús Calabuig: conegut skinhead de Canals, treballa al sector agroalimentari. És delegat comarcal del Front de Joventut d'AN.

-Andrés Sierra: transportista jubilat de Canals.

FOTO: Antonio Vicedo Valdés, dirigent del grupuscle neonazi AN a La Costera.

http://www.antifeixistes.org