dimecres, 5 de setembre del 2007

La Coordinadora Antifeixista denuncia una nova agressió a Dénia

La secció de la Marina Alta de la Coordinadora Antifeixista Intercomarcal ha denunciat un nou episodi violent protagonitzat per individus d'extrema dreta que apallissaren un grup de joves la nit del passat dissabte a Dénia. Un dels agredits va rebre nombroses patades al cap i va haver d'acudir a urgències. Els ultres es donaren a la fuga intentrant atropellar amb el cotxe alguns dels agredits. Aquesta agressió se suma a les denunciades ja durant aquest estiu a Xàtiva, València i Gandia. Els agressors estan ja identificats.

Segons un comunicat de la secció de la Marina Alta de la Coordinadora Antifeixista Intercomarcal (CAI), el passat dissabte a Dénia diversos joves van resultar ferits per l'agressió perpetrada per una dotzena d'individus d'extrema dreta en una zona de copes de la ciutat.

Aquesta agressió se suma a la llista dels diversos episodis de violència feixista ocorreguts durant l'estiu al País Valencià, més concretament a les localitats de Gandia, Xàtiva i València.

El passat mes de maig, la Coordinadora junt a altres entitats cíviques i polítiques, va denunciar la impunitat de la que gaudien els grupuscles d'extrema dreta al País Valencià, tot i saber-ne qui són i el perill que representen per la convivència i la llibertat de les persones. Des d'aleshores, organitzacions com Alianza Nacional, Combat España o España 2000 continuen mantenint una actitut xulesca davant les pressions de l'esquerra perque s'actue contra aquests grupuscles violents, el seu finançament públic i la seua impunitat als carrers.

A continuació reproduim el comunicat de la Coordinadora:

La passada matinada del 24 al 25 d' agost vora les cinc de la matinada, una dotzena d' individus amb simbologia feixista que es trobava a la porta del pub Inn de Les Fonts, a la localitat de Dénia, començaren a provocar cinc joves antifeixistes de la comarca que es trobaven al mateix lloc, buscant l' enfrontament fent referencia a la seua estètica i ideologia. Amb insults com 'sois la escoria de España' o 'Sharps de mierda', i entonant cançons nazis, els agressors envoltaren els joves, que no respongueren a les provocacions i tractaren d'evitar qualsevol enfrontament, però un dels provocadors propinà un cop de puny al clatell a un dels antifeixistes, mentre la resta atacava els altres joves en minoria. Entre quatre persones propinaren nombroses patades a la cara d'un dels joves mentre aquest romania estés al terra i totalment indefens creant-li nombroses ferides al cap i al rostre que han requerit assistència mèdica. Altres dos dels antifeixistes foren també colpejats amb brutalitat per quatre individus més al mateix lloc dels fets aprofitant els nazis la seua superioritat numèrica. Fins i tot dos dels joves agredits van ser perseguits amb un cotxe que va intentar atropellar-los i alcançar-los llençant ampolles de vidre des de l'interior del vehicle.

Davant la gravetat dels fets la secció de la Marina Alta de la CAI condemna enèrgicament aquestes agressions cobards i injustificades que en algun dels casos suposaren ferides de gravetat i que requeriren tractament mèdic, això com aclarir que l'únic mòbil de les agressions fou polític i si més no la intolerància davant l'estètica d'algun dels agredits.

Volem advertir també què, tot i portar simbologia feixista aquests grups que solen actuar en zones de festa de Dénia i prevalent-se de la seua superioritat numèrica, no eren d'estètica skin, sino que són d'una estètica socialment més acceptada i menys cridanera, que fa que aquests grups passen més desapercebuts mentre defensen els mateixos valors racistes i feixistes com qualsevol altre neonazi i actuen exactament igual, amb la mateixa prepotència i utilitzant la violència gratuïta.

Durant aquest estiu, les agressions feixistes s'han incrementat als pobles i ciutats del País Valencià, on els habituals agressors locals han aprofitat la visita d'altres ultres d'arreu de l'Estat. Dénia, Xàtiva, Gandia i València han estat escenari de les darreres agressions, sense que en cap dels cassos s'haja detingut cap dels culpables tot i saber la policia ben bé a cada ciutat qui forma aquests grupuscles violents i per qui estan finançats.

Els joves antifeixistes de La Marina continuarem amb el nostre treball de denúncia social i política amb l' objectiu d'esborrar el feixisme i el racisme dels nostres pobles i comarques i denunciar els qui el financen i toleren.

-SI ENS TOQUEN A UN ENS TOQUEN A TOTS!!
-CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA !!
-DESTRUÏM EL FEIXISME!!

http://lavanc.com

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sumamente interesante tu blog.
Saludos.