dimecres, 12 de setembre del 2007

Suspensió i multa de 300.000

La secretaria de Comunicació de la Generalitat Valenciana ha decidit finalment ordenar la suspensió de les emissions de Televisió de Catalunya al País Valencià i imposar una multa de 300.000 euros a Acció Cultural, l'entitat que les ha promogudes des de fa més de vint anys. Segons estipula la resolució, les dues mesures s'han de fer efectives "de manera immediata". Els responsables d'Acció Cultural han anunciat que recorreran aquesta decisió al Tribunal Superior de Justícia, però aquesta iniciativa no impedirà de moment que TV3 deixi de veure's al sud del riu de la Sénia ni evitarà el pagament de la sanció.

No cal dir que la decisió és gravíssima. D'un costat, en un moment en què a través de les vies que permeten les noves tecnologies els valencians poden veure canals de televisió en tots les llengües del món, el seu govern els aïlla dels pocs que s'expressen en el seu idioma. De l'altre, Acció Cultural, tot i el seu activisme constant i els seus milers de socis, no deixa de ser una entitat modesta. Els responsables de la Generalitat Valenciana saben que una multa de 300.000 euros li pot fer un gran mal. Allò que no han aconseguit ni amb amenaces ni amb la retirada de tota mena de subvencions i ajudes -que sí que reben organitzacions lligades a l'extrema dreta i a l'espanyolisme més combatiu- podria ser efectiu ara a través d'una sanció administrativa desmesurada es miri com es miri. La decisió de la secretaria de Comunicació sembla més un escarment que no pas una acció administrativa justificada.

Els governs de Catalunya i el País Valencià i el ministeri d'Indústria fa mesos que negocien per fer possible tècnicament la reciprocitat digital entre Televisió Valenciana i Televisió de Catalunya. El conseller valencià de Cultura, Vicent Rambla, s'ha compromès a trobar una solució que eviti el conflicte, però mentrestant, segons ell mateix reconeix, "les negociacions no poden afectar l'expedient administratiu". Aquest és el problema. Les negociacions en qualsevol altre lloc del món sí que l'afectarien. I aquí sembla que ho fan en la direcció oposada. Per accelerar-lo. Les intencions reals del govern valencià encara són una incògnita. El final d'aquesta història pot ser un escàndol i un despropòsit. Un enorme abús de poder.

www.avui.cat

1 comentari:

Anònim ha dit...

Censura a la llibertat d'expressió!

www.blocjovecalp.tk