diumenge, 20 de maig del 2007

Alberto Negrín irromp durant un míting de Zapatero a Tenerife amb la bandera sahrauí i és detingut

El vicepresident de l’Associació Canària d’Amistat amb el Poble Sahrauí, Alberto Negrín, que acusà a Zapatero de vendre el Sàhara, fou jutjat per desobediència i alteració de l’ordre públic


Santa Cruz de Tenerife.-. La Policia retingué en una Comisaria de Tenerife, durant al menys tres hores, al vicepresident de l’Associació Canària d’Amistat amb el Poble Sahrauí (ACAPS), Alberto Negrín, que acusà a Zapatero de "vendre el Sàhara" durant un míting del president a l’auditori de Santa Cruz, informen EFE i Europa Press.

Quatre vigilants de l’aparell de Seguretat del PSOE el feren fora per la força i la Policia el retingué a Comisaria des de les 11:30 hores. A les 14:30 hores, molt després de concloure el míting de Zapatero, encara seguia retingut per la Policia, segons s’ha informat.

Zapatero ha reconegut dies després, per primera vegada, que les aigues canario-sahrauís són "caladeros marroquíes" de pesca, el qual provocà alguns crits de protesta que recriminaren al president per "vendre el Sàhara" als interesos de Marroc.

Els quatre vigilants de seguretat alertats abans de que el vicepresident d’ ACAPS cridés, es dirigiren fins a ell i li demanaren que abandonara la sala, petició a la que s’oposà amb un moviment de cap de costat a costat. Davant la negativa, els vigilants alçaren de terra a l’home i el portaren fins a l’eixida ubicada a la part alta i central de l’auditori, al final de les escales.

Fonts de la Delegació del Govern a Canàries digueren a EFE que Negrín prestà declaració a la comisaria i el deixaren en llibertat acusat de desobediència i alteració de l’ordre públic.

Alberto Negrín digué que l’incident ocorregué durant la presentació del manifest del PSOE per a les eleccions autonòmiques al que acudí el president del Govern espanyol, i davant de qui mostrà una bandera sahrauí i cridà que ha 'venut' al Sàhara.

(Servei de Comunicació Sahrauí de Canàries)

1 comentari:

Txell ha dit...

Hola Aitana,
He posat un enllaç del teu bloc al meu, em sembla que entre totes i tots els que difonem la causa del poble sahrauí ajudem a que cada vegada siguem més els que lluitem i som conscients de la realitat que pateixen als campaments de refugiats i a la zona ocupada els milers de sahrauis que hi viuen.
Estic totalment d'acord amb tu que el viatge als campaments canvia la gent, evidentment per a millor, es veuen les coses des d'una altre perspectiva.
Gràcies pel teu bloc i per fer-m'ho saber, t'aniré seguint.
Una abraçada
Txell
msn: kneita1@hotmail.com